Edwin Viskampioen 2021 NoordZuid

 
 

Edwin Viskampioen 2021 NoordZuid

Geplaatst op 09-11-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Sjaak Weststrate

Edwin Tijsterman is de onbetwiste viskampioen 2021 van NoordZuid. Met zijn onnavolgbare techniek hengelde hij weer vele meters vis uit het water. Ik moet daarbij wel vermelden dat deze tweede visdag de grote concurrent van Edwin, Nico Vossenberg, er niet bij was. Nico stond na de eerste dag fier bovenaan, maar de voorsprong op Ed was te klein om deze voorsprong te consolideren. Ook Hans was er niet bij. Toen we hem belde meldde hij dat zijn hengel te kort was om mee te doen: hij was op vakantie in Italië.

Edwin, van  harte gefeliciteerd met deze prestigieuze titel. Je naam wordt voor zowel vorig jaar als dit jaar bij gebeiteld op de Viskampioen plaquette in het clubhuis.

Wat valt er nog meer te melden over deze wederom zeer gezellige middag. Stefan stopte na 25 cm omdat hij aan z’n vis quotum zat. Zijn boer Mark heeft de meeste tijd gestoeid met zijn tuig. Maar we waren blij dat hij er was. Aan het einde van de middag heeft hij heerlijke erwtensoep opgewarmd. Lars had zijn zeevis materiaal meegenomen en had snel in de gaten dat het vissen bij NoordZuid met fijn, klein en uitgebalanceerd materiaal tot betere resultaten leidt. Willem had het wederom lastig om de goede diepte te vinden en ging wat zwerven op de steigers. Gelukkig heeft hij toch nog wat visjes kunnen verschalken, op de stek bij ondergetekende. Ondergetekende vond het weer heel gezellig om er bij te zijn en was gelukkig met de ruime meter vis die hij eruit had gehengeld.   Nieuweling Thijs heeft verdienstelijk meegedaan. Volgende keer zou ik niet naast Ed gaan zitten, kansloos… Lies was weer verantwoordelijk voor de meting en heeft zich zoals elk jaar prima van haar taak gekweten.

Nu toch de slimste vissers van NoordZuid aanwezig waren zijn aansluitend de regelementen aangescherpt. Immers ook het vissen is continue in ontwikkeling wat bijstelling van de regels noodzakelijk maakt. De volgende regels zijn vastgesteld voor de toekomst:

1) Om mee te tellen dient hetgeen wordt gevangen schubben te hebben. Dus bijvoorbeeld een paling  of zeekreeft wordt niet beschouwd als zijnde een vis.

2) Ook als je maar 1 van de 2 middagen meedoet wordt je opgenomen in het eindklassement van het jaar. Echter je kan alleen kampioen worden als je beide middagen hebt meegedaan.

Over bovenstaande regels is lang en diepzinnig van gedachten gewisseld en gediscussieerd. Maar dan heb je ook wat. Dat alles onder het genot van een biertje en de door Mark opgediende erwtensoep.

Thjis was de gelukkige winnaar van het getal 5. Dat betekent dat hij volgend jaar de organisatie op zich neemt van het NoorZuid viskampioenschap. Uiteraard zullen de ervaren vissers van NoordZuid hem daarin bijstaan bij deze belangrijke en verantwoordelijke klus.

'Naar de fotos

Allemaal bedankt!

Sjaak


Informatie:

ING Bank Nieuwkoop:  IBAN: NL71 INGB 0652 5616 83

t.n.v. Penningmeester W.S.V. Noord-Zuid Nieuwkoop

KvK: 40446075

 
noordzuid-logo-wit

Locatie en telefoon:

Molenpad 5
2421 BX
Nieuwkoop
+31(0)172-574875  (alleen tijdens evenementen)