Klusjesdag

 
 

Klusjesdag

Geplaatst op 10-11-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Stefan Krimpenfoort

Natte klusjesdag....

 Op 25 oktober was er een klusjesdag met een hoge opkomst en er werd veel werk verricht. Het was een echte watersportdag, veel water van boven en van onderen! Maar dat mocht de pret niet drukken, onder de bezielende leiding van onze terreincommissaris, werd er samen eerst een lekker kopje koffie gedronken en direct daarna om 13 uur met de werkzaamheden gestart.

 De jeugdinstructeurs, jeugd, ouders onder aanvoering van Luuk Stooker en Michael van den Hoonaard zorgden voor het binnenhalen van de boeien op de plas, aftuigen en schoonmaken van de RS Feva´s en Optimisten. Daarna werden de Optimisten uit de rekken gehaald en op het ponton naar Edwin Tijsterman voor de winterstalling gebracht.

Parallel liepen er nog veel andere zaken, water van de steiger en buitenkranen afsluiten. Startschip ook schoonmaken en opruimen, vlaggen eruit en omvaren naar de binnenkant achter de starttoren. Van de RIB´s werden de buitenboordmotoren eraf gehaald en voorzien van een wintertent of de kleine boten werden omgedraaid. Dekzeilen en vlaggen opgeborgen op de zolder van het clubhuis. De zolder werd opgeruimd door Willem Stooker met “zijn” lieftallige assistente, Roos Matzinger.

In het clubhuis werd Lies Feenstra geassisteerd door Peet & Nico Vossenberg en werd een bezem door de kastjes gehaald. De voorraden aangevuld, de vriezers en koelkasten uitgezet.

Rond 16.00 was het werk gedaan, want vele handen maken licht werk. Het was tijd voor een drankje en de tafels en stoelen werden voor de stampotten van Café de Klinker opgebouwd.

Natuurlijk werd het direct daarna vanaf 16.15 uur droog en minder koud. Precies op tijd….

Bijna iedereen bleef eten en 17.00 uur zaten we samen gezellig aan tafel.

Met dank aan de fotograaf onze penningmeester Michael Sommer kunnen jullie nu ook meegenieten van deze dag, wat een echt succes was. Hoge opkomst dat is lang geleden, we waren trots op onszelf en gingen moe, maar voldaan in ieder opzicht naar huis.

 

Met vriendelijke watersport groeten,

 Stephan Krimpenfort en Otto Groen


Informatie:

ING Bank Nieuwkoop:  IBAN: NL71 INGB 0652 5616 83

t.n.v. Penningmeester W.S.V. Noord-Zuid Nieuwkoop

KvK: 40446075

 
noordzuid-logo-wit

Locatie en telefoon:

Molenpad 5
2421 BX
Nieuwkoop
+31(0)172-574875  (alleen tijdens evenementen)