Update: Midwinter, klein maar fijn!

 
 

Update: Midwinter, klein maar fijn!

Geplaatst op 07-12-2021  -  Categorie: Algemeen

Een Midwinter organiseren in Coronatijd, hoe positief ingesteld moet je zijn, de weerberichten niet wat je hoopt, maar wel kan verwachten rond de datum van het bezoek van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten aan ons land. Totaal 9 inschrijvers, slechts 6 deelnemers aan de start!

Maar wat hebben we genoten, allereerst de aankomst, Edwin had de deelnemende schepen al klaar gezet om te takelen, wat een service. Het clubhuis open en bemand door jeugdige senioren achter de bar, koffie vers gezet, speculaas, gebak en wat al niet meer, geweldig.

 Het meest professionele startschip wat een watersportvereniging zich maar kan wensen, met een bemanning onder leiding van Theo, die zelf merendeels ook wedstrijden zeilen. Over de startlijn en het kruisrak naar de eerste boei hoefde je geen zorgen te maken.

Theo had gezien de weerberichten van zaterdag de beslissing genomen 3 wedstrijden achter elkaar te varen, wat later een beste beslissing bleek te zijn, de regen meldde zich bij het einde van de 3e wedstrijd .

In het onderkomen van Noord-Zuid had men niet stil gezeten voor alle deelnemers en de bemanning van het startschip en bijboten was er erwtensoep geregeld en verse broodjes. Al gauw zit de stemming er dan in, Corona leek even ver weg. Overigens hielden we ons aan de gebruikelijke regels, enige afstand blijft geboden, zowel tussen wedstrijdboten op het water als in het clubgebouw.

 Zondagochtend op tijd richting Nieuwkoop, boot droog maken, een korte mededeling van het wedstrijd comité en na de koffie het water weer op. Net als zaterdag een heerlijk lopend windje, zelfs een schamel zonnetje, een prima starlijn en dito kruisrak. Voor de wind bleek ook zeer uitdagend te zijn, Wes kan dat beamen, als eerste om de boventon is niet altijd als eerste om de benedenton, binnenkant ton, onthouden Wes , dat biedt het meeste perspectief.

De eerste drie deelnemers van de lijst stonden kort op elkaar, alles was nog mogelijk.  De jeugd liet zich gelden,  Johan en Tim Rijfers, waarvan Tim als jongste stuurman/fokkenist van dit evenement, liet zien wat ons in de nabije toekomst te wachten staat. Hoe leuk en spannend is het geweest, voor elke meter werd er geknokt op een faire wijze,  wat is wedstrijdzeilen dan ontspannend door inspannend bezig te zijn.

 Nadat de boten weer op de kant stonden, kwam de echte Sinterklaas met het startschip  mee en vereerde de zeilers met zijn aanwezigheid.  De Sint was goed op de hoogte van wat er zich had afgespeeld op het water en vroeg enkele zeilers een liedje te zingen. Nadat van de goedheilig man foto’s waren genomen met de aanwezige deelnemers , ging de Sint weer zijns weegs, 5 december is een hele drukke dag voor de Sint!

De lunch werd genuttigd, Otto deed de prijsuitreiking en bedankte alle mensen voor hun inzet.

Met een drankje is het evenement in de geschiedenisboeken geschreven en keerden we voldaan huiswaarts.

Allemaal een gezellige Kerst toegewenst en voor komend jaar een gezond en goed zeiljaar met veel deelnemers aan de start, niet in de laatste plaats op Nieuwkoop.

Anne en Ewoud ,  16m2    4398

Foto's  en Uitslag

 

Naschrift: Ook op de O-jol site is een leuk verslag te lezen!


Informatie:

ING Bank Nieuwkoop:  IBAN: NL71 INGB 0652 5616 83

t.n.v. Penningmeester W.S.V. Noord-Zuid Nieuwkoop

KvK: 40446075

 
noordzuid-logo-wit

Locatie en telefoon:

Molenpad 5
2421 BX
Nieuwkoop
+31(0)172-574875  (alleen tijdens evenementen)