Mooi ONK Sprint O-jol bij Noord-Zuid

 
 

Mooi ONK Sprint O-jol bij Noord-Zuid

Geplaatst op 21-10-2021  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur:

ONK Sprint 16 en 17 oktober 2021

WSV Noord-Zuid Nieuwkoop organiseerde voor de eerste keer een Nederlands Kampioenschap Sprint voor de Olympiajol. Een heerlijk lopend windje onder een stralend herfstzonnetje op onze mooie Nieuwkoopse Plassen. Al met al een prachtig weekend. 

Het was voor de organisatie een hele klus om alles op rolletjes te laten verlopen.Totaal 34 inschrijvingen, waarvan 32 aan de start verschenen, 17 starts zaterdag in 4 groepen, zondag na splitsing in een goud en zilver vloot. Dus eigenlijk 34 starts van 3 minuten achter elkaar. Intensief weekend voor de zeilers en het comité.

De aanjagers Theo en Monique Meus die al vroeg begonnen met de voorbereidingen. Theo en Monique Meus werden in het zonnetje gezet met de Cora de Vries prijs 2021. Altijd veel gedaan in deze klasse door de decennia heen. Maar ook nadat Theo zijn bootje heeft verkocht nog steeds actief bijvoorbeeld met de organisatie EURO 2020, het Lustrumboek en deze O-jol finale die nu een sprint kampioenschap was. Een verdiend eerbetoon!

Dank gaat ook zeker uit naar de 16 vrijwilligers, een dergelijk evenement kan niet zonder! Het startcomité bestond uit: Theo Meus als wedstrijdleider, Jan Spijkerman (wedstrijdleider Langweer) op zaterdag nam hij de tijdswaarneming voor zijn rekening. Herman van der Steen (WSV Kaag en vertegenwoordiger van het watersportverbond), Johan Rijfers kapitein van het startschip, vlaggenist en finish waarneming, Otto Groen vlaggenist en uitslagenverwerking aan boord van het startschip. Rescue en boven- en onderboei uitleggen was weer in goede handen van Adriaan Breukel, dit keer zonder bekeuring. Pin-end startlijn en contra finish RIB waren Rien den Oudsten, Nico van Wirdum en Hans van Stekelenborg.

Aan de wal zorgde vrijdag en zaterdagochtend Rien den Oudsten, en Klaas Molenaar en Jan Willem Scheerder (O-jol zeilers) zij zaten op de trekker, samen ervoor dat het terrein van jachthaven Tijsterman opgeruimd bleef. Mak & Sjors Vossenberg stelde de parkeerplaats voor campers en trailers wederom ter beschikking. Edwin Tijsterman vervaardigde unieke prijzen van hout en epoxy speciaal voor dit evenement. Sjaak Westrate als webmaster zorgde vooraf voor het inregelen van ZW met de deelnemers en zaterdag einde dag voor het splitsen van de Gold en Silver. Tevens zorgde Sjaak voor de definitieve uitslagverwerking na aftrekker en afhandelen van de protesten, voorzitter van de protestcommissie was Nicole Bye, zaterdag was zij werkeloos, maar zondag niet.

 Achter de bar in ons clubhuis Boei 18 was de vaste bezetting te vinden, dit seizoen al veelvuldig in touw, Lies & Lea aangevuld met Monique & Mak. Het barteam had het druk, want we waren dit weekend gezegd van mooi terrasweer en zaterdag happy hour en samen eten in het clubhuis met catering van het Chinees en de Oosterse specialisten restaurant Maderin uit Nieuwkoop, één van onze trouwe adverteerders.

Zaterdag weinig wind, langzaam aansterkend tot windkracht 2. Zondag iets meer tot windkracht 3.

De leiding dag 1 stevig in handen van de oude rot Jan Willem van den Hondel; weinig verbeelding nodig om de winnaar van de negen poulewedstrijden te identificeren. Enkel eentjes en tweetje, een derde plaats als aftrekker, nou, dan weet U het wel. Dag 2 voer Jan Willem weliswaar niet meer de sterren uit (of van) de hemel maar een off-day had hij nu ook weer niet. Zelfs een UFD in zijn gewonnen laatste wedstrijd kon de pret niet bederven: Gefeliciteerd: geen twijfel wie deze ONK Sprint de titel verdiende!

Iedereen had zeer tevreden gezichten, ideaal zeilweer, niet te koud, gezellig, goede strijd, strakke organisatie, gezelligheid in clubhuis, goed gevulde magen en lege wijnkelders in Huize Vossenberg. Wat kun je nog meer wensen!

Tot volgend jaar en zien wij jullie graag terug voor de O-jol finale 2022.

Theo Meus & Otto Groen

Hier zijn de Uitslagen en de Foto's te zien.


Informatie:

ING Bank Nieuwkoop:  IBAN: NL71 INGB 0652 5616 83

t.n.v. Penningmeester W.S.V. Noord-Zuid Nieuwkoop

KvK: 40446075

 
noordzuid-logo-wit

Locatie en telefoon:

Molenpad 5
2421 BX
Nieuwkoop
+31(0)172-574875  (alleen tijdens evenementen)