NIWA paradepaardje WSV Noord-Zuid

 
 

NIWA paradepaardje WSV Noord-Zuid

Geplaatst op 17-08-2023  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Ewoud en Anne Krens

Direct na de Sneekweek volgt het weekeinde van de Niwa, het paradepaard van de watersportvereniging Noord-Zuid. Er verschenen 3 klassen aan de start, de Twaalfvoetsjol, de Olympiajol en de 16m2 klasse. De 16m2 klasse was met 15 deelnemers vertegenwoordigd, animo ondanks de net verzeilde Sneekweek in voldoende mate aanwezig.

Eigenlijk een weekeinde vol zeilplezier, rondom de zeilers is er een heel cordon van vrijwilligers bezig ons een fijn weekeinde te bezorgen, we mogen zo maar de trailers en auto’s plaatsen op andermans terrein, lees de plaat, plek zat daar en Sjaak ( nu niet als zeiler maar als verkeersregelaar ) vraagt aan iedere deelnemer of hij daar netjes zijn voertuig wil stallen en Edwin, botenbouwer, havenbeheerder en kraan-eigenaar zorgt ervoor dat met een uitgekiende handigheid de boten van de trailer in het water belanden. De koffie staat al klaar met een koekje als men daar zin in heeft, daar zorgt Louis voor, ondersteunt door allerlei leuke dames, die de vereniging achter de bar kleuren met hun aanwezigheid. Adriaan van de rescue en het wedstrijdcomité zorgen dat de boten op hun plek komen in de haven en van hun plek na het startsignaal voor de betreffende wedstrijd. Onder begeleiding van Theo en Rien wordt de baan gekozen en de lijnen uitgezet.

De eerste wedstrijd zaterdagochtend, bijna geen wind, regen en gedoe, wind of geen wind en raden maar van welke kant…..

Na deze eerste wedstrijd werd het droog, zonnig en ging er een behoorlijke bries waaien. Trapeze meer dan nodig.

Eigenlijk bijzonder dat op één dag van geen wind en regen er twee wedstrijden gezeild worden met zon en een windkracht 5… dat is Nederland!

Zoals gebruikelijk op Noord-Zuid na de wedstrijd een uitgebreide lunch voor de zeilers en dan weer in de boten voor het vervolg van die dag.

Het streven is drie wedstrijden te zeilen op een dag met één aftrekker . Dat is volgens de regels altijd de slechtste wedstrijd, eigenlijk nog nooit meegemaakt dat een zeiler vroeg zijn beste resultaat af te trekken van de totaal score!

Na de derde wedstrijd het gezellige samenzijn in en rond het clubhuis, het nazeilen van de wedstrijd, praten over de zeilen en het zeilen, kortom wat ons dat weekeinde bezig houdt.

Verrassend was de deelname van een aardige kerel, Jurgen de Bruin,  met zijn dochter helemaal uit Limburg/Maastricht, Bas Mandemaker kwam direct vanuit uit Sneek en liet zich ook weer zien, de oudste deelnemer, Michiel Witte met zijn dochter, Lucas van den Brekel met eega uit het oosten van het land en oud-kampioen, Geert Geelkerken met zijn vrouw, Hannie aan de fok en in de trapeze, De Ladage’s als gelegenheidsduo Rocco en Wesley en de jongste deelnemers, Tim Rijfers en Volkert Hoogendoorn,  gaven deze dag acte de préséance  .

Zondag een ander weertype, van een matig windje naar een licht windje, best moeilijk en als ingrediënt zeer knobbelig water , tel uit je winst..

De 4394 liet zich van haar beste kant zien en deed zijn naam eer aan van lichtweer specialist en ging uiteindelijk er met de hoofdprijs van door. Proficiat, constant en goed gezeild !

Het Ladage, gelegenheidsduo zeilde ook een goede score en werd uiteindelijk op 1 punt tweede.

Een buiten gewone gezellige prijsuitreiking volgde, begeleidt door Otto en na een laatste biertje bij Edwin te hebben genuttigd ging de scribent van dit stukje tekst huiswaarts.

Op naar het volgende zeilevenement, aankomend weekeinde een onderlinge op de club, waar een grote deelname verwacht wordt.

Noord-Zuid bedankt , het was wederom een zeer geslaagd evenement, Sjaak bedankt dat je de uitslagen zo snel verwerkt hebt, alles staat op de site, geweldig.

4398 Anne en Ewoud

Voor fotos ga naar de Foto-pagina

Voor de uistlagen ga naar de Uitslagen-pagina


Informatie:

ING Bank Nieuwkoop:  IBAN: NL71 INGB 0652 5616 83

t.n.v. Penningmeester W.S.V. Noord-Zuid Nieuwkoop

KvK: 40446075

 
noordzuid-logo-wit

Locatie en telefoon:

Molenpad 5
2421 BX
Nieuwkoop
+31(0)172-574875  (alleen tijdens evenementen)