Onderlinge finale 2023: 15 bootjes aan de start!

 
 

Onderlinge finale 2023: 15 bootjes aan de start!

Geplaatst op 19-09-2023  -  Categorie: Algemeen

Onderlinge Finale 2023, 16-9-23
Wat een mooie dag was het weer. Het is altijd een feestje om erbij te zijn. Het begint al bij het warme welkom van de enthousiaste medewerkers van Tijsterman. Ze helpen met duwen, sjouwen en takelen je boot elegant het water in. Na het optuigen op naar de koffie die altijd met een koekje voor je klaarstaat. Er zijn altijd wat laatkomers en wat fijn dat er dan 1 minuutje wordt gewacht met het palaver.

Onder leiding van Nico met hulptroepen Gerlof, Wim en natuurlijk Adriaan werd besloten snel het water op te gaan en ondanks dat er wat windwakken op de plas zichtbaar waren konden we toch net een potje voor de lunch varen. Het was een soort flashback van het weer op het NK alleen dan zonder gehotseklots van de golven op het Sneekermeer. Het was zoeken naar een vlaagje, iedereen was muisstil en hoopte op een gelukje.


De communicatie tussen startschip en wal bleek goed, de lunch stond al zo goed als klaar. Karin en Louis hadden weer hun best gedaan. Zacht en harde broodjes, krentebollen, vleeswaren, drankjes en fruit stond weer mooi opgesteld, iedereen kon weer lekker smikkelen. De lunch duurde wat langer dan gehoopt maar na een uurtje wachten kwam er wat wind. Nico had het goed gezien, we konden varen, het windje werd steeds stabieler. Het bleef zoeken naar de vlaagjes maar met een knoop of 5 konden we nog 4 leuke wedstrijdjes varen.


Wat gaaf dat we met 15 bootjes aan de start begonnen aan de strijd. Ik heb wat rondgevraagd en iedereen vond het tof en knap dat Johan en Andrea bijna alle potten als eerste over de finishlijn kwamen. Ikzelf ben blij dat iedereen dat vond, dat zegt iets over de gunfactor en saamhorigheid binnen de club?.

Na de wedstrijden kon je duidelijk aan het gemene lachje van Johan zien dat hij ervan genoot. Vol trots vertelde hij dat hij Ewoud en Anne in het laatste rakje eruit kneep en 10cm eerder over de finish kwam. Een verdiende eerste plek. Na de wedstrijden werden door Otto alle vrijwilligers in het zonnetje gezet. Wat fijn dat ze er zijn. Zonder hen zou het toch echt anders zijn. Het applaus was in het Noorden hoorbaar, nogmaals DANK voor alles. Tijdens deze uitreiking is er weinig aandacht geweest voor de voorzitter van de club. Ik weet dat Otto (en ook Lea) veel doet voor de club. Namens ons allemaal via deze weg ook jullie bedankt voor je inzet.


Na een korte uitslagronde van deze dag nam Sjaak ons mee in de jaarprijs. Alle uitslagen zijn verwerkt
in een moeilijk punten systeem. Zodra je meevaart verdien je punten, hoe hoger je scoort per wedstrijd hoe meer punten. Dat houdt in dat mensen met veel vrije tijd en de moeite nemen er te zijn, hoog in punten kunnen scoren. Nu denken jullie dat ik hiermee Johan en Andrea bedoel en dat ze niet eerlijk gewonnen hebben, maar dat is niet zo hoor. Ze hebben de jaarprijs ‘echt’ gewonnen. Van de 5 wedstrijden hebben ze 2 keer gewonnen en aangezien de finaledag dubbel telt staan er 3 eentjes achter hun naam. Gevolgd door Ewoud en Anne, daarna ondergetekende. Chapeau en gefeliciteerd!

Hopelijk zien we volgend jaar wat vaker alle 32 (of nog meer) deelnemers. We zijn blij dat langzamerhand de deelnemersvelden weer wat groter worden na Corona. Het bestuur doet er echt alles aan de club te laten groeien, het ontbreekt aan niets. Nu zijn wij aan zet en het begint met je agenda te blokken voor je mooie en fijne zestienkwadraat.


Fijne zeilgroet,
‚Äč 
Wesley Ladage (en Barry en Nanno)

Voor de uitslagen klik hier

Voor de foto's klik hier


Informatie:

ING Bank Nieuwkoop:  IBAN: NL71 INGB 0652 5616 83

t.n.v. Penningmeester W.S.V. Noord-Zuid Nieuwkoop

KvK: 40446075

 
noordzuid-logo-wit

Locatie en telefoon:

Molenpad 5
2421 BX
Nieuwkoop
+31(0)172-574875  (alleen tijdens evenementen)