Oude Garde 19 September,een memorabele dag!

 
 

Oude Garde 19 September,een memorabele dag!

Geplaatst op 03-10-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ries Goes

De traditionele eerste dag voor de oude garde, Hemelvaartsdag in mei, kon helaas wegens de bekende “COVID” regels niet doorgaan maar de organisatie besloot om de 2e dag, later in het jaar, toch door te laten gaan.

Dat werd nog even lastig, op de eerst voorgestelde dag 21 augustus kon bijna niemand en 4 september werd ook afgeblazen, o.a. wegens de Grand Prix Zandvoort op die zelfde dag. 19 september moest het uiteindelijk worden en zowaar, dat lukte met maar liefst 9 deelnemende teams.

Vooraf werd door de organisatie nogal mysterieus gedaan over de lunch, die zou namelijk niet in het clubhuis worden gehouden maar elders. Dat bleek dus later de Watergeus te zijn!

Het hoe en waarom kom ik hierna nog op terug.

Allereerst het weer, dat was natuurlijk schitterend, mooi nazomerweer met eerst nog een matige wind, maar die nam in de middag steeds meer toe.

Na de skippers meeting in het clubhuis, waarin Stephan uitleg gaf van de te varen route, hadden we om 11.00 uur de eerste start bij NoordZuid, vakkundig ingeleid door Lena en Alice vanaf de starttoren. De finish was afgesproken bij boei 11 voor de Watergeus. Speciaal voor de gelegenheid werd het wedstrijdschip Bonck de plas overgevaren zodat we daar in stijl te konden finishen. Daarna konden we direct aanleggen bij de Watergeus waar we werden verwelkomd met champagne en vervolgens een voortreffelijke lunch, de foto’s spreken voor zich!

Na de lunch kon de tweede wedstrijd gelijk weer gestart worden vanaf het startschip bij de Watergeus, terug naar NoordZuid om daar te finishen. De wind was al weer iets toegenomen dus dat kwam mooi uit. De derde wedstrijd, met de meeste wind, werd gestart en gefinisht bij NoordZuid.

Dan de teams;, een mengeling van oudgedienden zoals Peter en Ria, Dirk en Jurgina, Jan, Gijs, Marjan, Otto en ikzelf, maar ook heel wat nieuwe gezichten als bemanning en/of stuurman . Zo hadden we als nieuw team onder andere Marius en Hedwig en ook Michiel en Marijke, die gelijk maar even in het algemeen klassement op de 3e plek eindigden! Jan was met Louis (nooit eerder gezeild!), ikzelf met broer Ad en Gijs had Hannie meegenomen die zichzelf tijdens de lunch nog openlijk afvroeg hoe ze toch zo ineens bij de oude garde terecht was gekomen, zo oud was ze toch nog niet? Marjan had Bas als nieuwe inval stuurman meegenomen. Bas, op de wal een joviale aardige jongen, ontpopte zich op het water als bloedserieus zeiler met maar een doel; winnen! Een soort Max Verstappen maar dan in een boot. Maar ja, Marjan zei het zelf al, ik heb hem uitgekozen omdat ik ook wel eens wilde winnen. En dat deden ze dan ook glansrijk! Last but not least, Peter en Ria, nooit officieel wedstrijden gezeild, maar vaak in de oude garde top; 2e plaats dit keer!

Overall dus een memorabele zeildag. Van de organisatie begrijp ik dat volgend jaar de eerste zeildag de lunch in het clubhuis zal zijn en dan de 2e dag, als het lukt, weer bij de Watergeus.

Rest mij nog de sponsoren te bedanken, zonder hen was deze dag namelijk niet mogelijk geweest;

Edwin van Jachthaven Tijsterman en De Watergeus deden beide met een gereduceerd tarief een duit in het zakje. Ondanks dat de Watergeus op zondag officieel gesloten is, draagt het team rondom Annemarike Pieterse de club een warm hart toe en hebben ons vorstelijk ontvangen. Spontaan werd door een lid nog de champagne gesponsord! De vereniging NoordZuid paste het verschil in budget bij.

Natuurlijk bedank ik ook nog de organisatie van dit evenement Stephan en Otto met de hulp van Lena , Alice en good old Lies voor de barbezetting. Vast nog iemand vergeten, die dus ook bedankt.

Tot volgend jaar!

Ries Goes

Bekijk de foto's en de uitslag.


Informatie:

ING Bank Nieuwkoop:  IBAN: NL71 INGB 0652 5616 83

t.n.v. Penningmeester W.S.V. Noord-Zuid Nieuwkoop

KvK: 40446075

 
noordzuid-logo-wit

Locatie en telefoon:

Molenpad 5
2421 BX
Nieuwkoop
+31(0)172-574875  (alleen tijdens evenementen)