VBC 2022: "heerlijk weekend en hoop gezelligheid"

 
 

VBC 2022: "heerlijk weekend en hoop gezelligheid"

Geplaatst op 08-07-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jens en Aaltsje (4419)

Een druk programma voorafgaand aan dit weekend. Vrijdagmiddag vanuit Lemmer vertrokken om de 4419 bij Edwin te brengen, daarna gelijk door naar Arnhem voor een fantastisch concert van de Eagles en s’avond naar ons weekend verblijf in Nieuwkoop bij de altijd gastvrije familie van Stekelenborg. Een half uurtje nadat we de boot bij Edwin hadden neergezet kregen we al een appje van Hans dat de boot al in het water lag, de mast al omhoog stond en het tentje er al op zat… wel jammer dat het zeil nog niet aan de gaffel zat Hans haha.

Sowieso willen we een groot dankwoord uitspreken aan alle gastvrijheid en aangeboden slaapplekken etc. Zonder deze opties is het in ons geval niet mogelijk om elk weekend, op diverse locaties in het land, onze wedstijden te kunnen varen!

De zaterdagochtend begon met een gezellig bakje koffie op Noord-Zuid en de uitstelvlag. Het was een prima weertje om lekker een dagje te zonnen maar niet om wedstrijd te zeilen maar gelukkig zijn voorspellingen maar voorspellingen en in de loop van de ochtend kwam er een leuk windje. Nadat ook de richting redelijk stabiel begon te worden ging de 15e Veenbonkencup van start!

Het was een weekend van de wisselende omstandigheden, zowel in uitslagen (uitzonderingen daargelaten) als in wind… Waar je de ene wedstrijd vooraan kon finishen kon je voor hetzelfde geld een wedstrijd later achteraan sluiten. Het was een mooie strijd op het water! Tussen de wedstrijden door had de smeerploeg de catering weer perfect voor elkaar. Lekkere broodjes, een appeltje en een sapje, alles stond voor ons klaar.

Na de wedstrijd werden alle avonturen op het water nog eens goed geanalyseerd onder het geniet van een biertje en een bitterbal. Gevolgd door een heerlijk gezamenlijk diner terwijl ondertussen de DJ vanaf het startschip zijn hits ten gehore bracht en dan was dit nog maar het begin van de avond…. Wij hebben het die avond niet laat gemaakt en toen we zondagochtend de verhalen hoorde van alle feestgangers die de Nieuwkoopse kroegen nog onveilig hebben gemaakt waren wij erg blij met deze keuze….

Zondag hebben we wederom een heerlijke dag gehad. Iet wat bewolkt en een spatje regen maar de mocht de pret niet drukken. Bewolkt was het immers ook bij enkele zeilers deze zondag ochtend… De uiteindelijke nummers 1 (Klaas en Brechtje) en 2 (Tim en Wim) gingen door met hun strakke series en waren al redelijke snel zeker van hun posities. Bij de strijd om de plekken daaronder ging het er anders aan toe. Veel wisselende uitslagen en een paar puntjes meer als de top 2 maar uiteindelijk gingen Geert en Hanny er met het Brons vandoor. Gefeliciteerd allen!

Uiteraard werd deze Veenbonkencup afgesloten met een geniale prijsuitreiking onder leiding van Gijs. Wij hebben genoten van een heerlijk weekend met een hoop gezelligheid.

Bedankt allemaal en tot volgend jaar!

Groetjes, Jens en Aaltsje (4419)

Kijk hier voor de uitslag en hier voor de foto's.

 


Informatie:

ING Bank Nieuwkoop:  IBAN: NL71 INGB 0652 5616 83

t.n.v. Penningmeester W.S.V. Noord-Zuid Nieuwkoop

KvK: 40446075

 
noordzuid-logo-wit

Locatie en telefoon:

Molenpad 5
2421 BX
Nieuwkoop
+31(0)172-574875  (alleen tijdens evenementen)