Wat wil een wedstrijdzeiler nog meer?

 
 

Wat wil een wedstrijdzeiler nog meer?

Geplaatst op 11-07-2022  -  Categorie: Wedstrijd  -  Auteur: Ewoud Krens
Wat een zeildag, 12 deelnemers, wind, bewolking, zon, een deelnemersveld van uiteenlopend pluimage en een verrassende uitslag, maar liefst 4 deelnemers met dezelfde punten en nummer 5, slechts  2 punten meer.
Twee wedstrijden in de ochtend, drie in de middag. Een geweldig functionerend wedstrijdcomite, startlijn en kruisrak waar niets op viel af te dingen, kortom wat wil een wedstrijdzeiler nog meer. Dank aan Nico van Wirdum en Adraan Breukel. Het weerbeeld was in de ochtend bewolking, in de middag zonnig, van trapeze tot samen aan de lage kant, van wind mee tot geen wind, en ga zo maar door.Verrassend was het optreden van Sjaak Weststrate met zijn voor ons nieuwe bemanning, Gert Vermeij, vaak erbij in de voorste gelederen.
Fijn dat de barbezetting door Louis geregeld was,  dat deelnemers aan de wedstrijden de handen uit de mouwen staken en sommigen heerlijke versnaperingen mee hadden genomen voor de genoeglijke after party wedstrijden.
De drankjes werden ruimschoots geregeld door de zeilers en de verhalen waren meer dan leuk om aan te horen.
Er werd zelfs serieus over de zeilen zelf gesproken.
Het bijzondere  aan deze uitslag is, dat hoogstwaarschijnlijk de zwaarste boot van het veld, nummer 4435, met naar mijn idee niet de lichtste bemanning aan het langste eind trok, wat is gewicht van invloed in een 16m2?
Na een paar drankje in het clubhuis, langs Edwin met zijn botenbar, dat gaat niet zonder een biertje te nuttigen van de botenbouwer zelf,  voor je constitutie na deze zeildag en het kleine beetje alcohol zou het morgen beter niet maandag zijn. Maar ja, als dat nu het enige offer is om een fantastische zeildag te hebben met gelijkgestemden, dan is het zo! Op naar de volgende onderlinge, deze mag zeer geslaagd genoemd worden.
4398
Voor de uitslagen, klik hier.

Informatie:

ING Bank Nieuwkoop:  IBAN: NL71 INGB 0652 5616 83

t.n.v. Penningmeester W.S.V. Noord-Zuid Nieuwkoop

KvK: 40446075

 
noordzuid-logo-wit

Locatie en telefoon:

Molenpad 5
2421 BX
Nieuwkoop
+31(0)172-574875  (alleen tijdens evenementen)